Het circus mag beginnen

Begin september stopt mijn werk als trainer bij de Gemeente Breda. Het is een interessante klus, maar helaas komt er een einde aan het project.
Hoogste tijd voor mij om in actie te komen, op zoek naar een nieuwe job.

Die banenjacht heb ik al vaker meegemaakt: het is soms net een circus. Tijd om de zweep te laten klappen!

Niet afwachten

Van de vorige keren heb ik geleerd dat ik niet moet afwachten: het is heel belangrijk is dat anderen weten dat ik een baan zoek en wat voor werk ik zoek.
Dat eerste (dat anderen weten dat ik nieuw werk zoek) is niet zo lastig: ik heb het er vaak over en ik verspreid dit op allerlei manieren: mondeling en digitaal. Jij weet het nu ook……
Maar het moet ook duidelijk zijn WAT voor werk ik zoek.  Best lastig: ik heb veel gedaan en er zijn nog veel meer dingen die ik graag zou doen.  Ik heb er pasgeleden een lijstje van gemaakt. Allemaal droombanen.

To do lijst

Ik ben wel iemand van de lijstjes: mijn to-do-lijst in het kader van mijn banenjacht is intussen al lang. Praten, bloggen, mailen, LinkedIn bijhouden, contacten met mijn vorige werkgever (COA)…..
Ik praat met collega’s, en via hen kom ik contact met mensen die me weer verder kunnen helpen. Misschien weten zij wel iemand waar ik wat aan heb. En jij? Jij weet misschien ook wel iemand.….

Sponzen

Tijdens het zoeken naar nieuw werk leer ik veel.  Deze periode gebruik ik om veel kennis te ‘sponzen’, kennis die ik vaak weer deel met anderen.  Ik help ook graag anderen met hun zoektocht naar een baan. Ik geloof dat er nog 600.000 op zoek zijn? Dat zoeken verandert voortdurend. Ging je vroeger nog in de krant kijken naar vacatures, nu kom je daar geen steek verder mee. En ook online moet je verder kijken dan je neus lang is, dat heb ik ook wel geleerd.

Bonus

Ik heb gemerkt dat ik mezelf gewoon als een merk moet zien: hoe verkoop ik mezelf?  Dat kun je op allerlei manieren doen, het komt neer op veel reclame maken voor mezelf op allerlei manieren. Als het maar op een positieve wijze opvalt. Soms lijkt het wel marketing. Ik ben in de bonus lijkt het wel…..

Je kunt me helpen door me suggesties en namen te geven en …..door dit bericht te delen.  De gouden tip wordt natuurlijk weer beloond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.