Eindelijk fatsoenlijk internet in het vliegtuig

Deze week zijn er dan eindelijk satellieten gelanceerd die internet in het vliegtuig heel normaal zullen maken,  ik moet zeggen: het werd hoog tijd.

Dat je opgevouwen in een lastige houding moet wachten tot je weer op aarde bent geland is tot daar aan toe,  maar dat je in die tijd niet mag bellen, niet mag Whatsappen of op een andere manier iets online doen, dat heb ik nooit kunnen snappen.

smoesje

Vroeger werd je zoetgehouden met een smoesje: het is gevaarlijk omdat je een vliegtuig  met een GSM op kunt blazen (hoe vaak is dit nu eigenlijk met een GSM gebeurd?) of nog vager: je zou de vliegtuigbesturing storen.
Ook dat lijkt een fabeltje te zijn geweest waarmee we zoetgehouden werden.
Waarom eigenlijk? Wilde de vliegmaatschappij je gewoon plagen?
Misschien was het om dezelfde reden dat je in een ziekenhuis nooit mocht bellen omdat je telefoon zou storen op de apparatuur.
Ook dat argument lijkt als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen.

Gleuf

Intussen kon je al wel voorzichtig bellen: in de leuning van je stoel kwam een soort gleuf waar je je creditcard doorheen kon halen, dan nog die handige toetsbediening zien te snappen en je kon bellen……nou ja, voor een tientje per minuut of zo, dat belt niet echt lekker.

Eindelijk

En dan nu: het internet in de vliegtuigen komt eraan, ik ben benieuwd of het ook echt gaat werken, ik ga het zien en beleven!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.