Baanloos in een achtbaan

Die nieuwe baan is er nog niet, die gaan we zeker regelen, maar geen baan hebben doet toch wel wat met mij, meer dan ik dacht.
Regelmatig voelt het alsof ik in een achtbaan zit.
Wie mij kent die weet het dan al: ik houd bepaald niet van achtbanen.

Rouwproces

Het verliezen van een baan is als een rouwproces. Soms zeggen mensen dat tegen mij, misschien is dat zo, het klinkt ook wel logisch, maar het is veel meer dan dat.
Als ik eerlijk ben dan moet ik zeggen dat er veel meer dan verdriet door me heen gaat.
Heb je even?  Dan leg ik het voor je uit.

Teleurstelling en frustratie

Ik vind het nog steeds jammer dat ik na twee tijdelijke contracten toch niet dat vaste contract heb gekregen, ondanks de wet Werk en Werkzekerheid die dat toch zou stimuleren.  Organisaties zouden naar mensen moeten kijken en niet alleen naar cijfertjes. Dat is ook een frustratie voor mij, want ik voel me tekort gedaan.

Verdriet

Natuurlijk is er verdriet, een organisatie waar je al 22 jaar bij werkt laat je niet zomaar los en dat wil ik ook niet.  Het werk dat ik met passie heb gedaan is natuurlijk ook niet zomaar uit mijn hoofd verdwenen.  Dat verdriet gaat vast wel weer over, maar nu is het er gewoon.

Jaloezie

Ook jaloezie steekt soms de kop op: sommige oud-collega’s hebben meteen een andere baan elders gevonden, anderen hebben gewoon intern mazzel gehad.
Ik hoor ook mensen die het heerlijk vinden  om eerst eens een poosje bij te komen. Onbestaanbaar voor mij: ik moet van mezelf toch alweer snel aan de slag: dat wordt ook wel ‘arbeidsethos’ genoemd….

Lichtpuntjes

Toch is het niet allemaal kommer en kwel. De laatste weken krijg ik regelmatig tips en suggesties door van mensen die  wel iets voor me weten. Hartstikke leuk, vooral door mee gaan zou ik zeggen.
Van die lichtpuntjes die in december zeker niet misstaan.

Heb jij nou na het lezen van deze blog ook een tip voor mij? Mail me dan, ik ben er altijd blij mee. Of kijk eerst even op mijn Linkedin, dan zie je wat ik al gedaan heb…..

En het delen van deze blog, dat is altijd goed!

 

 

Eén reactie

  1. Emi zegt:

    Met een rouwproces bedoelde ik niet alleen verdriet maar ook boosheid en al die andere gevoelens die loskomen bij het loslaten . … Daarna volgen nog andere fases ….heb je even?! Blijven communiceren is het advies wat ik je op dit moment wil geven. Zonder werk ben je nog steeds een waardevol mens, nooit vergeten !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.